Lite allmän information

Vi fick inga svar på de offertunderlag vi skickade ut. Alla hade för mycket att göra. ”Senare i höst” eller ”till våren” var svaren på frågan varför de inte svarat.

Efter idogt letande hittade vi ett företag i Tidaholm, Schaktteknik, som lämnade en offert som styrelsen antagit. Det innebär att de kommer att börja gräva inom kort.

Skanova kommer också att börja gräva stamledningen mellan Floby och Jäla inom kort.

Båda grävföretagen kommer att ha upplagsplats vid bygdegården.

Vi har också fått ett erbjudande från Skanova om att överta hela fibernätet när det är färdiggrävt. Det betyder en hel del ekonomiskt per anslutning. Styrelsen håller på och utreder saken.

Vi har också lämnat in en ansökan om kommunal borgen för att likviditetsmässigt klara att betala grävningen. Detta innbär också att vi kommer att börja fakturera ut en preliminär anslutningsavgift inom kort.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/9/2/grolandafiber.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Det här inlägget postades i Fiber. Bokmärk permalänken.

1 svar på Lite allmän information

 1. Erik Evestam skriver:

  Att överlåta färdiga nät till skanova har växt fram till ett nytt, spännande alternativ för föreningarna. Hur enkelt och bekvämt det än må låta, så får man tänka efter lite.
  Skanova är ett kommersiellt företag som ska tjäna pengar på sina investeringar. Inget fel i detta. Men de här näten blir ju monopol när telestationerna är nedlagda och parabolantennerna bortmonterade. Alla kommer på sikt vara helt beroende av detta nät. Ska ett sådant monopol ute i landsbygden ägas gemensamt, eller av ett kommersiellt företag? Det är den grundläggande frågan.
  Och hur ska man hantera markfrågan? I de flesta föreningar får markägarna ingen ersättning eftersom ”vi gör det här tillsammans”. Men om ägaren är en kommersiell, aktör, kan man då resonera på samma sätt?
  Tyvärr finns det inga givna svar på dessa frågor.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/9/2/grolandafiber.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Svara
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/9/2/grolandafiber.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/9/2/grolandafiber.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/9/2/grolandafiber.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/9/2/grolandafiber.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/9/2/grolandafiber.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/b/9/2/grolandafiber.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4791

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *