Archive for ◊ juli, 2013 ◊

2013-07-11
torsdag, juli 11th, 2013 | Author:

Just nu håller vår grävare på i Hallsäng och förhoppningsvis kommer de ut till stora vägen mellan Kinnarp och ”Hunnarumpen” i morgon. Därefter står arbetet still i 3 veckor p g a semester.

Av stora grävjobb återstår då 3 sträckor:

– till Peter Strandh

– till Kalle Ahl och Pierre Gustavsson

– och en stump fram till Fröje

Sedan återstår en hel del småjobb som bl a inte kunde göras klart p g a tjäle. Det är bl a kompletteringar av FEABs slangdragningar, återställningar, lagningar av trummor m m

Avtalet med Telia Operator Business är undertecknat och inskickat. I avtalet står bl a att fiberarbetet ska vara klart inom 4 – 6 månader.

Avtalet med Skanova är ännu ej inskickat p g a en del frågor vi har som vi inte fått svar på. Det tar tid under semesterperioden!

Category: Fiber  | Leave a Comment
Mer om indragning av fiber i huset
torsdag, juli 11th, 2013 | Author:

Så här kommer troligen utrustningen att se ut som vi ska sätta upp inomhus:

Fiberboxar
Fiberboxar

I den lilla lådan till vänster ska vår fiberslang komma in. På bilden är det den lite grovare vita slangen. Från denna låda går en liten tråd in i den mellersta lådan, där själva omvandlingen av signalerna äger rum. Från mittersta lådan går sedan signalerna till själva routern, lådan till höger. Den mittersta och högra lådan sitter ihop och är drygt 30 cm breda.

 

Från routern får man sedan dra ut sladdar till den utrustning man har:

Fiberbox undersida
Fiberbox undersida

Så här ser undersidan av bl a routern ut, den högra lådan. En sladd ska gå till datorn, en sladd till TVn och en sladd till telefon (om man vill använda alla tre). Nu är det ju inte nödvändigt att dra sladd till datorn m m utan man kan ju testa att köra trådlöst, om man vill

 

 

Category: Fiber  | Leave a Comment