Archive for ◊ september, 2012 ◊

Grävning i Bragnum
fredag, september 28th, 2012 | Author:

2012-09-28

Nu har snart våra medlemmar i Bragnum fått slangar nedgrävda. I början av nästa vecka blir slangen mellan Bragnum och Kulla nedgrävd.

På måndag kommer Schaktteknik med ytterligare en grävmaskin. Vi kommer då att påbörja nedgrävningen av stamledningen från Karlsgården mot Kulla.

På måndag kommer även Empower med en grävmaskin som ska gräva stamledningen från Höverö mot Rya.

Vi håller på och ”springer” i markerna med markägarna för att diskutera grävsträckor och få markavtal påskrivna.

Så fort vi fått klart med alla markavtal mot Lillegården och Floby kommer vi att gräva klart på det hållet.

Category: Fiber  | Leave a Comment
Fortsatt grävning, 2012-09-22
lördag, september 22nd, 2012 | Author:

Långaläst – Vistaholm/Åsen är så gott som färdig-grävt. På en sträcka är det så surt att man kommer att använda en grävmaskin med band för att komma fram.

Igår började man på Kastholmen och i Bragnum. Därifrån kommer man att gå till Kulla och ut till vägen vid Pure-bron. Vi kommer troligen att vända av ner mot Floby för att göra klart i vårt västra område.

Sture jobbar nästan heltid med att sköta markägarkontakter och kontakter med grävfirman. Det är många som ska kontaktas, skrivas avtal med, ut i naturen och bestämma var fibern ska gå fram. Många timmar blir det liksom många mil med bilen.

Vi har också god hjälp av Peter på Empower, som gör grävjobbet åt Skanova. Skanova är ju Telias nätbolag. Peter har också mycket markägarkontakter och sköter kontakterna med Länsstyrelsens handläggare. Vi har bl a en nyckelbiotop vid Pure som vi inte får göra riktigt som vi vill i. Hoppas att han snart är överens med dem så att vi kan få våra tillstånd.

Vi har haft två medlemmar som hoppat av men å andra sidan har det kommit till nya så vi är lika många som tidigare.

Vi har ännu inte fått något erbjudande från Skanova. De vill ju överta vårt nät.

Category: Fiber  | Leave a Comment