Archive for ◊ december, 2010 ◊

Fiberföreningen bildad!
söndag, december 19th, 2010 | Author:

Nu finns det en fiberförening i Grolanda!

Vid torsdagens möte berättade Bengt Andersson och Per Augustsson från Falköpings kommun om kommunens roll i fiberutbyggnaden. Bl a hoppas man att man under nästa år har byggt en stamledning till Grolanda, det vill säga den ledning som vi kommer att ansluta vårt fibernät till.

Efter en stunds diskussion tyckte de församlade att det var dags att bilda en fiberförening. Sagt och gjort! Grolanda Fiber Ekonomisk förening. Bland annat antogs stadgar, och en styrelse valdes, bestående av Göte Andersson, ordförande, Elin Tingmyr och Valter Björk. Ersättare Anders Valldén. Revisor Stig Johansson, med Stig Johansson som ersättare. Den ena från Backgården och den andra från Enehögen.

Närmast på programmet står att ansöka om kanalisationsstöd, dvs bidrag till bl a grävning och utrustning. Det ska vara gjort före detta årsskiftet. En ansökan om ca 1,5 miljon kronor kommer att skickas till Västra Götalandsregionen.

De som vill vara med i den ekonomiska föreningen ska enligt stadgarna betala in en medlemsinsats om minst 500 kr. Denna medlemsinsats kan man få tillbaka om man ångrar sig och inte vill vara med. Ett tag in på nyåret kommer berörda Grolandabor att få lite mer information och erbjudande om att bli medlem.

Category: Fiber  | Leave a Comment
Inför bildandemötet 16 december
torsdag, december 09th, 2010 | Author:

Här kan du ladda ner och läsa stadgarna för den ekonomiska föreningen Grolanda fiber. (Tryck på ordet ”här”)

Category: Fiber  | Leave a Comment
Bildandemöte
söndag, december 05th, 2010 | Author:

Torsdagen den 16 december kl. 19:00 i Grolanda bygdegård ska vi formellt bilda Grolanda Fiber ekonomisk förening. Arbetsgruppen som valdes vid förra mötet håller som bäst på att jobba med förslag till stadgar. Kallelse kommer i brevlådan så fort förslaget är färdigt. Det tar lite tid därför att två skattedomar pekar åt två olika håll när det gäller huruvida det ska vara  moms på insatsen eller inte. Det gör det lite trixigt med insatsparagrafen i stadgarna bl a.

Vid detta möte kommer kommunens IT-chef Per Augustsson att medverka.

Category: Fiber  | Leave a Comment
Bilder från fibermötet
lördag, december 04th, 2010 | Author:
Category: Fiber  | Leave a Comment